Усвојен Нацрт ребаланса буџета од 11.100.000 КМ


КОТОР ВАРОШ, 28. НОВЕМБРА – Скупштина општине Котор Варош усвојила је данас Нацрт ребаланса буџета за ову годину у износу 11.100.000 КМ, што је повећање за 2.500.000 КМ у односу првобитни буџет.

Начелник општине Зденко Сакан рекао је да је ребаланс буџета предложен због намјенских средстава од кредита за изградњу нове зграде општинске управе.

Изградњом новог објекта општинске управе све службе ће бити приступачније у погледу пружања услуга и инвестиционих потенцијала, доступности информација и проактивности у рјешавању захтјева привредника“, навео је Сакан.

Одборници локалног парламента су усвојили и Нацрт буџета за 2020. годину у износу од 9,3 милиона КМ, као и одлуку о његовом извршењу.

DSCN9519

Такође, усвојена је одлука о новом кредитном задужењу у износу од 2 милиона КМ, а средства ће бити утрошена за завршетак изградње зграде општинске управе и за вањско уређење са пратећом инфраструктуром, као и за модернизацију локалних путева.

У складу са Законом о противпожарној заштити Републике Српске донијета је одлука о оснивању Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице умјесто досадашњег Добровољног ватрогасног друштва.

Скупштина је овластила начелника да заједно са сарадницима учествује у изради Акционог плана за одрживу енергију и борбу против климатских промјена.

По новој скупштинској Одлуци радно вријеме недјељом за правна лица и предузетнике који обављају трговинску, занатску и услужну дјелатност је до 14.00 часова, док је ново продужено радно вријеме Дјечијег вртића “Лариса Шугић” од 05.30 до 16.30 часова.

DSCN9520

Усвојен је извјештај о пословању Комуналног предузећа /КП/ “Бобас” за прошлу годину, уз напомену директора Слободана Јурића да је ово предузеће прије двије године било близу стечајног поступка, а данас послује стабилно уз потраживања близу 500.000 КМ.

Одборници су усвојили одлуку о измјени и допуни Регулационог плана “Рипиште – Баре”, те о продаји пет парцела непосредном погодбом.

Усвојене су информације о одвозу смећа, снабдијевању питком водом и превозу путника за прошлу годину, као и о оствареним инвестицијама у привредном и јавном сектору општине Котор Варош.