Усвојен Нацрт ребаланса буџета у износу од 12.300.000 КМ


КОТОР ВАРОШ, 25. ОКТОБРА – Одборници Скупштине општине /СО/ Котор Варош су на данашњем засједању усвојили Нацрт ребаланса буџета за ову годину у износу од 12.300.000 КМ, што је повећање за 1.600.000 КМ у односу на првобитно планирани буџет.

Претходно усвојени буџет за 2022. годину износио је 10,7 милиона КМ и за 15 одсто је мањи од предложеног ребаланса.

Начелник општине Котор Варош је истакао да је ребаланс буџета предложен због повећања прихода од индиректних пореза у износу од милион КМ и нераспоређеног суфицита из прошле године у износу од 600.000 КМ.

Усвојен је извјештај о извршењу буџета за првих шест мјесеци текуће године уз напомену да су остварени приходи били већи за пет одсто од расхода.

Skupština 1

Одборници локалног парламента су једногласно усвојили и одлуку о измјенама и допунама Плана капиталних инвестиција за 2022. годину и програм зимског одржавања путева на подручју општине за сезону 2022/23.

Одлуке о усвјању регулационог плана „Рујика“, измјени и допуни регулационог плана „Спортек“ и измјени и приступању израде измјене регулационог плана „Рипиште-Баре“ су такође добиле потребну већину гласова.

Позитивним је оцијењен извјештај о пословању Комуналног предузећа „Бобас“ са финансијским показатељима за прошлу годину.

Одборници су усвојили и информације о снабдијевању питком водом, одвозу комуналног отпада, пословању привредних субјеката и условима и начину одвијања превоза путника на подручју општине за 2021. годину.

Skupština 2

За стипендирање 73 студента са подручја општине Котор Варош у овој години издвојено је 70.000 КМ буџетских средстава.