Усвојен ребаланс буџета у износу од 14.063.000 КМ

Усвојен ребаланс буџета у износу од 14.063.000 КМ


КОТОР ВАРОШ, 13. ДЕЦЕМБРА – Одборници Скупштине општине Котор Варош усвојили су на данашњој сједници ребаланс буџета за ову годину у износу од 14.063.000 КМ, што је за 67 одсто више од првобитног буџета од 8,4 милиона КМ.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је рекао да је ребаланс буџета предложен због повећања прихода по основу задужења општине Котор Варош путем друге емисије обвезница у износу од пет милиона КМ, али и због повећања прихода по основу реализације пројеката асфалтирања пута у Новом Селу у дужини од 600 метара и изградње обалоутврде на градском купалишту.

“Ријеч је о пројектима које заједнички реализујемо са Министарством за избјеглице и расељена лица Републике Српске и са Јавним предузећем `Воде Српске`”, истакао је Сакан.

DSCN8684

Одборници локалног парламента су усвојили и приједлог буџета за 2019. годину у износу од 8.600.000 КМ.

Потпредсједник СО Котор Варош Раденко Чупић је буџет за наредну годину оцијенио развојним и додао да ће бити знатно више средстава за инвестиције него у претходне двије године.

Усвојен је програм о измјенама и допуни програма утрошка намјенских средстава Ватрогасног друштва за 2018. годину и извјештај о раду Комуналног предузећа /КП/ “Бобас” за 2017. годину.

DSCN8681

Директор КП “Бобас” Слободан Јурић је истакао да је по доласку у ово предузеће затекао дефицит у износу од 220.000 КМ, а да ће на крају текуће године стање на рачуну бити позитивно.

“Успјели смо изравнати приходе и расходе, дуг према предузећу `Депот` је значајно смањен, снабдијевање водом је уредно, а за наредну годину планирамо изградњу нове хлорне станице”, нагласио је Јурић.

Одборници су усвојили Акциони план енергетске ефикасности општине за период 2018-2020. године и информацију о оствареним инвестицијама у прошлој години.