Ускоро постављање крова на новом објекту

Ускоро постављање крова на новом објекту


КОТОР ВАРОШ, 16. АВГУСТА – Изградња новог блока Дома здравља “Свети Пантелејмон” у Котор Варошу тече предвиђеном динамиком, а ускоро се очекује да објекат буде у попуности покривен.

dom zdravlja izgradnja novi blok3

Директор которварошког Дома здравља Владимир Бибић каже да ће изградња комплетног објекта бити окончана у предвиђеном року уз висок квалитет изведених радова.

Велики дио грубих грађевинских радова је приведен крају и завршена је комплетна бетонска конструкција објекта. Предстоји постављање кровне конструкције, а нако тога услиједиће једнако захтјевни послови у унутрашњости објекта“, истакао је Бибић.

Камен темељац за нови блок Дома здравља “Свети Пантелејмон” положен је 7. марта, чиме је озваничен почетак реализације пројекта, вриједног милион КМ.

Новац за изградњу и комплетно опремање објекта обезбиједила је фондација “Хајдар Алијев” из Азербејџана.

Ријеч је о модерном објекту који ће бити опремљен потпуно новом медицинском опремом и намјештајем у складу са свјетским нормама у здравству. Објекат ће имати подрум, приземље у којем ће бити смјештена Служба хитне помоћи и спрат намијењен за амбуланте породичне медицине“, рекао је Бибић.

Он је додао да ће укупна површина нове зграде, која ће бити увезана у једну цјелину са старим дијелом Дома здравља, бити 850 метара квадратних.

Планирано је да радови буду завршени до краја године, а изградњом новог блока Дома здравља биће унапријеђен квалитет рада и услуге медицинског особља подигнуте на још виши ниво.

Дом здравља ове године има 12.308 регистрованих пацијената у девет тимова породичне медицине.