Успјешно завршен “Дамски лов”


КОТОР ВАРОШ, 16. ЈАНУАРА – У Котор Варошу је успјешно завршена манифестација “Дамски лов”, иако је због лошег времена и ниске температуре одзив био лошији него претходних година.

damski-lov 1

На манифестацији, коју већ четврту годину организује Ловачко удружење “Узломац”, учествовало је пет ловкиња и више од стотину ловаца из Мађарске, Србије, Словеније, Хрватске и БиХ.

Предсједник Ловачког удружења “Узломац” Недељко Гламочак истакао је да је “Дамски лов” заживио у Европи и да дамски клубови током цијеле године имају утврђен календар активности.

У сарадњи са Министарством трговине и туризма Републике Српске покушаћемо да `Дамски лов` уврстимо у календар туристичких догађаја у Републици Српској“, рекао је Гламочак.

Двадесетједногодишња Љубинка Брковић из Прњавора, која је и најмлађа учесница манифестације, каже да трећу годину долази у Котор Варош.

Са 18 година сам добила дозволу за руковање оружјем“, рекла је Брковићева и истакла да је имала и ловачке среће, па међу трофејима већ има срндаћа и неколико лисица.

Јулијана Шилош Нађ из Војводине похвалила је организаторе манифестације у Котор Варошу.

Иако је у протекла три дана на првом мјесту било дружење, ловци су имали и солидан успјех одстријеливши два вука у ревиру Трновац.

Једног вука заједно су погодили члан Ловачког удружења “Борчићи” Миљан Максимовић из Котор Вароша и Зоран Миловановић из Теслића, а трофеј је припао которварошком ловцу.

Другог вука одстријелио је трофејни ловац из Теслића Борко Спасојевић.

Подршку у организацији “Дамског лова” пружили су Ловачки савез Републике Српске, те ловачка удружења “Борчићи” Шипраге и “Јеловка” Масловаре.