Ученици из Котор Вароша дио “Ритма Европе”


КОТОР ВАРОШ, 26. МАРТА – Талентована дјеца представљаће општину Котор Варош на највећем дјечијем и омладинском музичком такмичењу “Ритам Европе”.

Котор Варош ће представљати пјевачи Анђела Петрушић и Андреј Лукић, али и плесачице Лара Вишњић и Елда Билић, одлучено је на данашњој аудицији у кино-сали.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан истакао је да је општина пружила пуну подршку талентованој дјеци из ове локалне заједнице, како на претходним такмичењима тако и на предстојећем у Градишци.

Ми смо ту да пружимо логистичку подршку и надам се да ће нас наши представници достојно репрезентовати и освјетлати образ Котор Вароша“, поручио је Сакан.

Audicija

Шеф протокола и организације “Ритма Европе” Лазар Веселиновић захвалио је Општинској управи и которварошкој Туристичкој организацији што су се и ове године одлучили за сарадњу.

Убрзо почињемо са пробама, а припреме ће трајати до септембра када ћемо имати и промотивне активности – фотографисање, снимање тизера, спотова и друго. Овогодишњи фестивал ће бити одржан у Градишци, општини која је на прошлогодишњем такмичењу освојила прво мјесто“, рекао је Веселиновић Срни.

Он је додао да ће одабрани такмичари имати прилику да током пет мјесеци раде сваке недјеље и да таленат за пјевање и плес усавршавају са тренерима гласа и умјетничким директорима сценског перформанса програма “Ритам Европе”.

Веселиновић је подсјетио да ће дјеца имати прилику да се појаве на Радио-телевизији Републике Српске /РТРС/, која ће директно преносити овај највећи дјечији програм у Европи.

Међународно музичко такмичење “Ритам Европе” одржава се већ 14 година уз подршку амбасадора бројних земаља ЕУ, Аустралије и Израела.