У СШЦ „Никола Тесла“ обиљежен Савиндан

У СШЦ „Никола Тесла“ обиљежен Савиндан


КОТОР ВАРОШ, 28. ЈАНУАРА – У већини школа на подручју општине Котор Варош је прослављена крсна слава – Свети Сава.

DSCN4169

Ломљењем славског колача и културно-умјетничким програмом, у Средњошколском центру „Никола Тесла“, свечано је обиљеженСавиндан.
Ученици су организовали културно-умјетнички програм, на коме су представљени рецитали, позоришни комади, као и бесједе из широког опуса о животу и раду Светог Саве.
Архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић је обавио славски обред и истакао да људи кроз историју уздизали своје великане.
Постоје имена која су записана и то су имена наших светитеља. Међу њима је највеће име Светог Саве“, рекао је Нарић.
Он је пожелио много успјеха просвјетним радницима и поручио им да буду сложни и да се друже у свакодневном животу, угледајући се на Светог Саву, који је спајао исток и запад.
Директор СШЦ „Никола Тесла“ Данијела Костић је подсјетила присутне на велики допринос недавно преминулог Марка Зељковића у развоју ове установе. Такође, након комплетне реконструкције зграде Средњошколског центра, овој школи је донирана спортска опрема, намјештај за 14 учионица, а у потпуности су опремљени кабинети хемије, физике и биологије.
Професори и ученици сада имају много боље услове за похађање наставе и морам изразити задовољство што смо након 40 година реновирали зграду Средњошколског центра“, нагласила је Костићева.