Формирана нова скупштинска већина

Формирана нова скупштинска већина


КОТОР-ВАРОШ, 4. НОВЕМБРА – На данашњој сједници Скупштине општине Котор-Варош формирана је нова скупштинска већина, коју чине одборници СДС-а и ПДП-а.

Дужности су разријешени сви кадрови СНСД-а у локалној управи, чији су одборници, заједно са СДС-ом и два независна одборника чинили претходну скупштинску већину.

Кадрови ПДП-а у новоформираној скупштини заузели су позиције на којима су се до сада налазили кадрови СНСД-а, а то су мјеста начелника Одјељења за финансије и Одјељења за привреду и друштвене дјелатности, као и поједина мјеста директора у установама којима је оснивач општина.

Једна од тачака дневног реда данашњег засједања била је покретање поступка за изгласавање референдума о опозиву начелника општине, као и разрјешење досадашњег предсједника и секретара општинског парламента, али је сједница прекинута и биће настављена у четвртак у 10.00 часова.

Одборници су једногласно усвојили програм зимског одржавања путева на подручју општине Котор-Варош за сезону 2014/15. годину, а на наредном засједању биће расправљано о измјенама и допунама Одлуке о буџету за 2014. годину, као и о реализацији пројекта “Рециклажно двориште”.