Фудбалски ветерани прославили Митровдан


КОТОР ВАРОШ, 9. НОВЕМБРА – На достојанствен начин у присуству великог броја кршњака, кумова и пријатеља фудбалски ветерани су прославили Митровдан – крсну славу Удружења за промоцију и значај спортске рекреације.

Архијерејски намјесниик которварошки Миленко Нарић је обавио обред резања славског колача и освећења славског жита, а молитву „Оче наш“ је прочитао најмлађи кршњак Синиша Вуковић.

Фудбалски ветерани нашег града су истински амбасадори Котор Вароша и њихова дружења и бројна пријатељства довољно говоре о томе како они функционишу, сложни и јединствени у свему и спремни да чине добра дјела у сваком тренутку“, истакао је архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић и захвалио се на фудбалским лоптама које су прослијеђене у основне школе на подручју општине.

DSCN8651

Слободан Петровић је предао поштење Миленку Нарићу и нагласио да су се ветерани прије пет година окупили на Митровдан са намјером да шире пријатељства, јачају братске везе и култ заједништва, а све у духу традиције и хришћанских обичаја.

Иако су се хајдуци на овај дан растајали и поново окупљали око Ђурђевдана ми немамо намјеру да се растајемо, већ напротив да са својим породицама чувамо једни друге, у саборности, слози и љубави да ширимо позитивну енергију и промовишемо општину Котор Варош на најбољи могући начин“, рекао је Петровић.

DSCN8648

Са посебним пијететом ветерани су се присјетили најмлађег мајора Републике Српске Александра Саше Петровића, који је безрезервно и са великом љубављу пружао подршку Удружењу за промоцију и значај спортске рекреације.

Наша је обавеза да његову доброту и племенитост никада не заборавимо и зато ће он вјечно живити у нашим срцима“, поручили су ветерани.

DSCN8647

Окупљени око идеје дружења и ширења пријатељства фудбалски ветерани данас одлазе у Крањ, гдје ће одиграти утакмицу са ветеранима Триглава.