Фудбалски ветерани увеличали стогодишњицу ђалинског фудбала

Фудбалски ветерани увеличали стогодишњицу ђалинског фудбала


КОТОР ВАРОШ, 1. АВГУСТА – Делегација фудбалских ветерана Котор Вароша је протеклог викенда боравила у општини Нови Кнажевац у мјесту Ђала, гдје су присуствовали обиљежавању стогодишњице ђалинског фудбала.

На позив пријатеља из Фудбалског клуба „Граничар“ из Ђале, мјеста које се налази у Сјевернобанатском округу, Которварошани су увеличали овај вриједан јубилеј и тако учврстили пријатељске везе са браћом из Србије.

Предсједник ФК „Граничар“ Јожеф Шајго се захвалио Которварошанима на доласку, јер су својим досадашњим активностима и наступима показали да на достојан начин репрезентују своју локалну заједницу и Републику Српску.

Боравећи на чувеној которварошкој котлићијади успоставили смо контакт са фудбалским ветеранима и тада смо договорили њихов долазак у наше мало мјесто. Сада са поносом могу рећи да смо стекли истинске пријатеље, јер су нас обрадовали својим доласком и пригодним поклонима, које су нам уручили поводом нашег јубилеја“, рекао је Шајго.

Petrović i Šajgo

Предсједник Удружења за промоцију и значај спортске рекреације, у оквиру којег дјелују фудбалски ветерани, Слободан Петровић је упознао домаћине са активностима чланова Удружења и позвао ветеране „Граничара“ на традиционални Међународни фудбалски турнир пријатељства у септембру.

Ми се увелико спремамо за наш турнир, који је постао препознатљив у региону. Ове године ће учествовати осам екипа из република бивше Југославије, а захвални смо на позиву нашим пријатељима из Ђале, који су на достојанстев начин обиљежили изузетно вриједан јубилеј“, истакао је Петровић.

Прослави стогодишњице ђалинског фудбала присуствовали су и представници Фудбалског савеза Србије и предсједник општине Нови Кнежевац Радован Уверић, којима су уручени пригодни поклони Удружења за промоцију и значај спортске рекреације Котор Варош.

Домаћин Которварошанима у Војводини је био Стеван Марјанов, који је заслужан што су фудбалски ветерани разговарали са водећим људима суботичког Спартака о могућностима сарадње у наредном периоду.

Pokloni za Kotorvarošane

Поводом стогодишњице ђалинског фудбала новинар у пензији Александар Цвејић је објавио књигу „Век ђалинског фудбала – 1922/2022“, која представља омаж свим фудбалерима који су током постојања клуба барем једном носили дрес најдраже екипе.

Према његовом мишљењу у вијеку тамошњег фудбала најзначајније је гостовање репрезентације Југословенске народне армије 1989. године, поводом Дана граничара, који је празнован 15. августа.

Тада је Ђала угостила реперезентацију предвођену Миљаном Миљанићем и Илијом Петковићем, а на ђалинском терену је наступило 14 репрезентативаца разних југословенских селекција.

Knjiga