Шест повратничких породица добило грађевински материјал за куће

Шест повратничких породица добило грађевински материјал за куће


КОТОР ВАРОШ, 2. НОВЕМБРА – Представник Федералног министарства за избјегла и расељена лица и шест повратничких породица у општини Котор Варош потписали су уговоре о додјели грађевинског материјала за изградњу и реконструкцију стамбених објеката.

Корисници помоћи одабрани су путем јавног позива којег Министарство имплементира на цијелом територију Босне и Херцеговине у повратничким срединама, а пакети грађевинског материјала додјељују се на основу броја чланова у домаћинствима и степена оштећености стамбених објеката.

Potpisivanje ugovora 2

Из Федералног министарства су истакли да су још увијек су велике потребе за изградњом стамбених јединица, а заинтересованост за повратком никад није престала.

Настојимо кроз стамбени минимум и кроз подршку у одрживом повратку дати подршку и олакшати живот“, поручили су из Министарства за избјегла и расељена лица Федерације БиХ.

Шериф Мујановић, један од потписника уговора, рекао је како ће напокон добити боље услове становања.

Ово за мене значи много јер ми је кућа била уништена и живио сам у братовој кући. Сада ћу са својом породицом имали властити кров над главом“, поручио је Мујановић уз захвалност ресорном министарству на донацији.

Potpisivanje ugovora 3

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је нагласио добру сарадњу са федералним Министарством за избјегла и расељена лица.

Ми у континуитету настојимо омогућити нашим суграђанима да остваре нормалне услове за живот и реализацијом бројних пројеката то и показујемо у пракси“, поручио је Сакан.