Ђурић побједник Светосавског турнира

Ђурић побједник Светосавског турнира


КОТОР ВАРОШ, 8. ФЕБРУАРА – Зоран Ђурић из Кнежева је са осам освојених поена освојио прво мјесто на традиционалном 23. Светосавском шаховском турниру „Масловаре 2016“, који је јуче одржан у Основној школи „Петар Петровић Његош“ у Масловарама.

DSC09314

Похвалио бих организацију Светосавског турнира и изразио задовољство што сам у врло јакој конкуренцији изборио прво мјесто“, рекао је Ђурић.

Друго мјесто је припало Миладину Гаврићу (Бања Лука), а треће Драгославу Јотановићу (Котор Варош) са по 7 освојених бодова.

На овогодишњем Светосавском турниру учествовало је 47 такмичара из Кнежева,Челинца, Котор Вароша и Бања Луке.

У току турнира одиграно је девет кола по Швајцарском систему. Темпо игре је био 15 минута по играчу.

Осим три првопласирана такмичара награђени су и Ново Борић, најбољи шахиста ОШ „Петар Петровић Његош“, и Ново Чупић, најуспјешнији учесник Мјесне заједнице Масловаре.

Њима је награде уручила Сњежана Жупљанин, директор ОШ“Петар Петровић Његош“, а Предраг Тешић је наградио Драгана Станковића, најбољег ученика масловарске основне школе, и пензионера Момчила Сопренића из Бања Луке.

Традиционални турнир су организовали Мјесна заједница Масловаре, Шаховски клуб „Котор Варош“ и ОШ „Петар Петровић Његош“, уз подршку општине Котор Варош и масловарских привредника.