33.938 KM za sanaciju gradskog kupališta „Bjeline“


KOTOR VAROŠ, 31. JANUARA – U prisustvu načelnika opštine Kotor Varoš Zdenka Sakana danas su predstavnici UNDP-a i građevinskog preduzeća „Dekol“ potpisali Aneks ugovora o realizaciji projekta „Osiguranje obale rijeke Vrbanje“ u vrijednosti 33.938 KM.
DSCN7655
Aneksom je predviđeno osiguranje obale Vrbanje na gradskom kupalištu „Bjeline“ postavljanjem gabionske obaloutvrde u dužini od 35 metara.

Radovi na lokalitetu gradskog kupališta počinju sutra (1. februar) i trajaće do 15. marta, a nakon postavljanja gabionske obaloutvrde nastojaćemo da saniramo oštećenja na pješačkoj stazi nastala tokom majskih poplava“, istakao je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.
DSCN7653
Sakan je zajedno sa predstavnicima UNDP-a i izvođača radova obišao donji dio gradskog kupališta „Bjeline“, gdje se postavlja gabionska obaloutvrda u dužini od 150 metara, od Gradskog trga nizvodno prema Kotorskom mostu.

Po riječima Sakana radovi su pri kraju, a na ovaj način biće zaštićen postojeći kanalizacioni kolektor i pješačka staza.

Izvođenjem svih projektnih aktivnosti osigurali bi obalu rijeke Vrbanje u dužini od 280 metara i zaštitili bi od poplave područje jedinog gradskog kupališta površine 8.500 metara kvadratnih“, naglasio je Sakan.

Vrijednost projekta „Osiguranje obale rijeke Vrbanje“ je 146.142,50 KM, uz učešće opštine Kotor Varoš u iznosu od 43.842,75 KM, dok će preostali dio sredstava obezbijediti UNDP.


Hit Counter provided by technology news