Почела санација Дома здравља


КОТОР ВАРОШ, 22. ФЕБРУАРА – У Котор Варошу је почела санација дијела објекта Дома здравља “Свети Пантелејмон”, а уговор вриједан 354.693 КМ реализује се у оквиру пројекта “Јачање здравственог сектора /ХСЕП АФ/”.

DSCN5833
Директор которварошког Дома здравља Владимир Бибић рекао је да медицинско особље несметано пружа услуге пацијентима у току извођења радова, а рок за њихов завршетак је 17. април. “Уговор подразумијева извођење низа грађевинских радова, међу којима су и замјена дијела кровне конструкције и кровног покривача, фасадне столарије, те израда термо фасаде и фасаде“, навео је Бибић и додао да ће бити санирани санитарни чворови и цијеви за централно гријање.

DSCN5829

Пројекат обухвата и обезбјеђење просторних услова и објеката за рад тимова породичне медицине, те набавку савремене опреме, а финансира се из кредитних средстава Свјетске банке и Развојне банке Савјета Европе, уз учешће општина од 30 одсто. Ово је прва озбиљна санација Дома здравља “Свети Пантелејмон” након 40 година, а након санације објекта биће створени бољи услови за рад особља и лијечење пацијената.