Dodijeljeno preostalih 40 studentskih stipendija


Iz budžeta opštine Kotor Varoš ove godine za stipendiranje studenata i đaka biće izdvojeno 60.000 maraka. Poslije prvog konkursa dodijeljene su 43 stipendije, a danas je dodijeljeno preostalih 40 stipendija za studente državnih Fakulteta druge i viših godina, koji imaju stalno mjesto prebivališta na području opštine.

Posebnom odlukom načelnika opštine stipendije su dobili studenti prve godine studija koji su tokom školovanja bili učenici generacije, djeca poginulih boraca a na osnovu spiska Opštinske boračke organizacije. Nakon drugog raspisanog konkursa podijeljeno je i preostalih 40 stipendija studentima koji su ispunjavali uslove.

Tajana Stojanović, student medicinskog Fakulteta, nam je rekla da stipendija za nju predstavlja podsticaj u daljem školovanju, ali i pomoć u naučno istraživačkom radu i učešću na kongresima.

Andrea Glamočak, student druge godine pravnog Fakulteta, je istakla da stipendija mnogo znači u ovako teškoj situaciji i da svi nagrađeni studenti imaju obavezu da opravdaju uložena sredstva.

Iako je bila predviđena dodjela 75 stipendija, Opština Kotor Varoš dodijeliće novac za 87 studenata i đaka.

Načelnik opštine Kotor Varoš Dalibor Vučanović je poželio sreću svim studentima u daljem školovanju i pri tom naglasio da će do kraja mjeseca biti dodijeljene stipendije “Vukovcima” i učenicima generacije sa područja opštine.

Trudićemo se da stvorimo još bolji poslovni ambijent kako bi ovi mladi ljudi dobili posao i riješili egzistenciju, a samim tim ostali da žive na području opštine i učestvuju u njenom kreiranju i razvoju“, istakao je Vučanović.

Stipendije će iznositi 100 maraka i isplaćivaće se sedam mjeseci. Za studente završne godine studija šest mjeseci.