Нова клизишта, Врбања у порасту


КОТОР-ВАРОШ – Киша која непрестано пада на подручју општине Котор-Варош узроковала је нова клизишта, а водостај ријеке Врбање повећава се и пријети да ће поплавити домаћинства у насељима Товладић и Ново Село.
У јутарњим часовима поново је дошло до одрона у Мјесној заједници Грабовица, гдје су радници предузећа “МГ Минд” већ уклонили 200 кубика наноса земље и дрвећа.
Уколико буде неопходно услиједиће транспорт механизације са превоја Борја како би се зауставила могућа активација клизишта, рекао је замјеник начелника општине Марко Зељковић.

У насељу Равне на путу Котор-Варош – Вагани оштећен је пут тако да је саобраћај у прекиду. У току су активносту на успостављању путне комуникације.

Магистрални пут Котор-Варош – Бањалука је проходан, али се одвија отежано у мјесту Црна Ријека, јер је лијева трака блокирана због одрона и наноса шљунка.

На регионалном путу Котор-Варош – Кнежево нема већих оштећења и саобраћај се одвија нормално.

У мјесној заједници Липље угрожено је неколико домаћинстава усљед акумулације воде и пораста због обилних падавина.

Врбања је у порасту и готово је поплавила Градско шеталиште, а највећи проблем представљају околни потоци који се изливају по насељима, јер их Врбања не може примити у своје корито.

Општински кризни штаб јутрос је одржао сједницу на којој је констатовано да све службе буду у приправности ради пружања помоћи угроженом становништву.


Hit Counter provided by technology news