Одржана 2. Конференција беба

Одржана 2. Конференција беба


На Градском тргу у Котор Варошу одржана је 2. КонФеренција беба, маниФестација која има за циљ аФирмацију породице и промоцију одговорног родитељства. КонФеренција беба одржана је под покровитељством Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске и општине Котор Варош, а у организацији Центра за културу, спорт и инФормисање Котор Варош.

Замјеник начелника општине Марко Зељковић је истакао да је промоција породице врло важан сегмент друштва и да овакве маниФестације треба да подстакну младе брачне парове на повећање наталитета.
Изабрано је радно предсједништво КонФеренције беба у које је ушла најмлађа беба Хана Рајлић, најстарија беба Никола Пуцаревић, те Алекса Бубић као беба са највише браће и сестара.
Tоком КонФеренције беба у Котор Варошу организована су такмичења за малишане у три категорије. Алекса Бубић је освојио прво мјесто у пузању, Милица Гајанин је била најбржа у испијању сокића, док је у Игри слатког изненађења најбољи био Ђорђе Бијелић.
МаниФестацију су Которварошани испратили у великом броју, а најављено је да ће КонФеренција беба бити организована и наредне године. Организатори су рекли да их је пријатно изненадио велики интерес родитеља и дјеце.

Ове године у такмичарском дијелу пријављено је 50 беба, а на подручју општине Котор Варош од прошле конФеренције до сада, односно до 28. јуна ове године, рођено је 169 беба“, рекла је Маја Вучковац, в.д. директора Центра за културу, спорт и инФормисање Котор Варош.
Tрочланом предсједништву конФеренције беба и најуспјешнијим малишанима у такмичарском дијелу награде је уручила Ениса Божичковић, предсједница Скупштине општине Котор Варош.
Организатори су за дјецу припремили богат програм у коме су учествовали малишани из Дјечијег вртића „Лариса Шугић“.


Hit Counter provided by technology news