Prikupljeno preko 100 doza krvi


Opštinska organizacija Crvenog krsta Kotor Varoš, organizovala je drugu redovnu akciju dobrovoljnog davanja krvi pod nazivom “Da se život ne ugasi”. Građani Kotor Varoša su i ovaj put pokazali humanost i masovno se odazvali. U ovoj opštini evidentirano je 350 dobrovoljnih davalaca krvi, a ono što ohrabruje, jeste činjenica da je među njima sve više mladih. Prikupljeno je preko 100 doza ove dragocjene tečnosti i sve će biti predate Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske.

Ovu akciju podržali su Opština Kotor Varoš i brojni privrednici. Sve je veći odziv novih mladih davalaca, što je rezultat stalne promocije važnosti darivanja krvi koju sprovodi Crveni krst Kotor Varoš. Po riječima Mile Kalamande, koji je osamnaesti put darovao krv, ovakve akcije pomažu ljudima čiji je život ugrožen.
Da se treba ponašati humano potrvđuje i primjer Stanka Kalamande, koji je prvi put darovao dragocjenu tečnost, ali istovremeno je apelovao na sve vršnjake da učestvuju u ovakvim humanitarnim akcijama.

Nakon Ugljevika opština Kotor Varoš je opština sa najviše evidentiranih dobrovoljnih davalaca krvi i do kraja godine biće organizovana još jedna akcija prikupljanja ove dragocjene tečnosti, kako bi se pomoglo onima kojima je krv najpotrebnija.