Usvojen projekat realizacije Reciklažnog dvorišta


Odbornici skupštine opštine Kotor Varoš su na današnjoj 16. redovnoj sjednici jednoglasno usvojili prijedlog odluke o uređenju prostora i građevinskom zemljištu i proširenju obuhvata Odluke o donošenju regulacionog plana kompleksa naselja Ripište “Bare” Kotor Varoš.
Izvještaj o radu načelnika opštine i Službe Civilne zaštite za proteklu godinu je takođe usvojen jednoglasno, sa naglaskom da je povećana zaposlenost na području opštine za 6,6 odsto i da je realizovan niz projekata u saradnji sa Vladom RS i UNDP-om.
Najznačajnija investicija u ovoj godini biće početak izgradnje Reciklažnog dvorišta. Riječ je o pilot projektu u BiH, a opština Kotor Varoš je jedna od dvije opštine u kojoj će taj projekat biti realizovan. Po riječima načelnika opštine Dalibora Vučanovića ovaj projekat bi trebao podići svijest građana o čistijoj okolini i poboljšanju komunalnog reda.
Glavni finansijer je UNDP, zatim Fond za zaštitu životne sredine i Komunalno preduzeće “Bobas”, dok će opština obezbijediti logistiku i lokaciju, kao i prateću dokumentaciju“, rekao je Vučanović.
Odbornici su jednoglasno usvojili i informacije o sprovođenju komunalnog reda, stanju u oblasti prevoza putnika sa određenim prijedlozima na području opštine za prošlu godinu.
Poslovanje privrednih subjekata je ocijenjeno pozitivnim, a za stipendiranje 85 studenata budžetom je predviđeno 60.000 maraka. Konstatovano je da je broj upisanih učenika u odnosu na prošlu godinu povećan u tri centralne osnovne škole.


Hit Counter provided by technology news