Ambasador Bugarske posjetila opštinu


KOTOR VAROŠ, 17. JUNA – Ambasador Bugarske u BiH Avgustina Cvetkova Karabaševa posjetila je danas kotorvaroški vrtić u kojem je realizovan projekat ove ambasade u okviru programa “Obrazovanje za najmlađe”, vrijednosti 28.000 KM.

Karabaševa je izrazila nadu da je ovo početak uspješne saradnje sa opštinom Kotor Varoš, gdje je na obostrano zadovoljstvo realizovan projekat iz oblasti kulture i obrazovanja.

Zahvalnica opštini 1

Riječ o jednom od tri projekta koja smo realizovali u Republici Srpskoj u prošloj godini, a projekat je dobio najvišu ocjenu u konkurenciji 158 projektnih prijedloga“, naglasila je Karabaševa, koja se tokom posjete prvo sastala sa načelnikom opštine Zdenkom Sakanom.

Sakan je istakao da je to veoma značajna donacija zahvaljujući kojoj je podignut kvalitet obrazovanja za najmlađe stanovnike opštine.

Direktor kotorvaroškog vrtića Mladen Tepić rekao je da su pojedini dijelovi namještaja u vrtiću bili dotrajali i potencijalno opasni za boravak djece.

Posjeta vrtiću

Realizacijom ovog projekta nabavljeni su novi garderoberi, police za igračke i obuću, didaktički setovi namještaja, predškolske stolice, stolovi, dječiji kreveti i tepisi, čime smo značajno poboljšali uslove vaspitno-obrazovnog rada“, naglasio je Tepić.

Poštujući preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, u pogledu suzbijanja širenja virusa korona, u kotorvaroškom vrtiću trenutno boravi 90 mališana, čime su popunjeni kapaciteti ove ustanove.

Ispred vrtića i table sa nazivom projekta


Hit Counter provided by technology news