Питајте Начелника


Ваше име (обавезно)

Ваша емаил адреса (обавезно)

Тема

Ваше питање

…………………………………………………………………………………………………………………….

ОДГОВОРИ

Поштовани начелниче,
Молимо Вас да ми одговорите зашто још увијек нема редовног превоза путника за МЗ Вагани?
Ово питање је неопходно ријешити због средњошколаца и радника који немају редован превоз. Ријеч је о редовној линији фирме „Превоз Голуб“, а сервисира ју превозник Миле Кретић.
Унапријед хвала

Ранко Гавриловић, МЗ Вагани 23.02.2018.

Поштовани Ранко, у вези са Вашим примједбама и примједбама становништва МЗ Вагани и насеља Равне, ми смо упутили допис фирми „Превоз Голуб“ у којем инсистирамо да се придржавају регистрованог реда вожње на линији Котор Варош – Вагани, како би потребе услуга превоза становништва са поменутог подручја биле задовољене. Хвала на разумијевању.

…………………………………………………………………………………………………………………….

Поштовани начелниче,
Интересује ме цијена пољопривредног земљишта по једном хектару. Желим купити земљиште од 50 до 100 хектара. Живим у Сједиљеним Америчким Државама и желим уложити новац у пољопривреду.
Унапријед хвала.

Саво Бошковић из САД-а, 22.02.2018.

Поштовани Саво, неопходно је да назначите слободну локацију на подручју општине за коју сте заинтересовани како би Вам понудили адекватан одговор, јер земљиште у власништву општине се продаје путем лицитације. Хвала на разумијевању.

…………………………………………………………………………………………………………………….

Поштовани начелниче,
Интересује ме зашто није урађена Реконструкција водовода у МЗ Шипраге када у годишњем плану Капиталних инвестиција за 2017. годину стоји под тачком 7 Санација и реконструкција водоводне мреже у Шипрагама.
Унапријед хвала.

Хидајет Палић из Шипрага, 23.12.2017.

Поштовани Хидаете, у праву сте да је петогодишњим Планом капиталних инвестиција предвиђена Санација и реконструкција водовода у МЗ Шипраге, али због недостатка средстава у буџету општине у ставци Капиталне инвестиције за 2017. годину овај пројекат није реализован. Он се и даље налази у групи приоритета, а Скупштина ће донијети одлуку о плану капиталних инвестиција за 2018. годину.

…………………………………………………………………………………………………………………….

Поштовани начелниче,
Постоји ли каква могућностда се мој родни лист и родни лист моје дјеце не може издавати трећим лицима, прецизније моме оцу, јер тај исти родни лист он често злоупотребљава?
Унапријед хвала.

Елвир Алагић, 04.12.2017.

Поштовани Елвире, неопходно је да се обратите матичару у Вашем мјесном уреду са дописом у којем ћете јасно назначити ко може и да ли неко може подизати Ваша лична документа и документа Ваше дјеце. Након тога ће надлежне општинске службе поступати у складу са Вашим захтјевом.
Хвала на разумијевању.

…………………………………………………………………………………………………………………….

Поштовани начелниче,
Интересује ме да ли је случајно или намјерно изостављено асфалтирање улица у МЗ Шипраге? Добро сте упознати са чињеницом колико је кубика шуме изашло са подручја МЗ Шипраге, а уз то имамо и два моста на регионалном путу која треба реновирати. Хоће ли се пронаћи заједнички језик у интересу мјештана који овдје живе?
Унапријед хвала.

Хидает Палић из Шипрага, 04.12.2017.

Поштовани Хидаете, ове године није у плану асфалтирање улица у Шипрагама. За наведени проблем требате се обратити Савјету Мјесне заједнице, како би њихови представници у сарадњи са општином кроз одређене пројекте могли ријешити наведени проблем. Када представници Савјета МЗ Шипраге доставе приједлоге они ће бити размотрени од стране одговарајуће комисије. Поменути мостови се налазе на регионалном путу и за њихово одржавање је одговорна Дирекција за путеве РС. Општина је два пута у току ове године интервенисала како би се замијениле оштећене дрвене моснице. За улазни мост нису још увијек ријешени имовинско правни односи, док за излазни мост постоји пројектна документација и имамо обећање Дирекције за путеве РС да ће бити стављен у план реновирања у 2018. години.
Хвала на разумијевању.

…………………………………………………………………………………………………………………….

Поштовани начелниче,
Интересује ме докле се стигло са регулисањем расвјете у МЗ Шипраге, улица лијево од џамије. Колико ја и моје комшије знамо да се ту долазило и мјерило у априлу и расвјета је у плану, али до сада ништа није урађено. Нас мјештане занима докле се стигло са пројектом.
Мислим да би добро било да и наше улице у Шипрагама имају назив и број, да ли ће то икада бити.
Унапријед хвала мјештани улице.

Хидајет Палић из Шипрага, 11.11.2017.

Поштовани Хидајете, ове године планом капиталних инвестиција није предвиђена изградња расвјете у Мјесној заједници Шипраге. Из буџета општине за наредну годину је планирано 400.000 КМ за капиталне инвестиције. Сви пристигли приједлози Савјета мјесних заједница ће бити размотрени, а комисија за бодовање ће утврдити приоритете и они ће бити дати на усвајање локалном парламенту, који ће након тога дефинисати коначан план капиталних инвестиција за 2018. годину.

…………………………………………………………………………………………………………………….

Господине Сакан, какве су шансе да село Рујевица добије пар уличних сијалица. Ове двије што смо ја и мој рођак платили из приватног џепа и то по цијени од 560 КМ по комаду, а оне уједно троше нашу приватну струју коју ми плаћамо. Постоји ли каква могућност да се наше насеље боље освијетли. Хвала унапријед.

Томислав Чолић из Рујевице, 15.03.2017.

Поштовани Томо, ове године није у плану проширење уличне расвјете буџетским средствима, а одржавање и реконструкција постојеће расвјете је оно што наше службе раде и што је наша обавеза. За наведени проблем требате се обратити Савјету Мјесне заједнице, како би њихови представници у сарадњи са општином кроз одређене пројекте могли ријешити наведени проблем. Хвала на разумијевању.


Hit Counter provided by technology news