Бесплатна контрола крвног притиска и шећера

Бесплатна контрола крвног притиска и шећера


КОТОР ВАРОШ, 20. СЕПТЕМБРА – Општинска организација Црвеног крста Котор Варош организовала је данас је у оквиру Недјеље борбе против туберкулозе бесплатно мјерење крвног притиска, нивоа шећера у крви и индекса тјелесне масе, на који се одазвало 37 становника, махом старије животне доби.

Осим прегледа, грађани су добили савјете волонтера Црвеног крста из Тима за здравствене дјелатности о здравственим проблемима који их тренутно тиште.

Наши савјети су били усмјерени како грађани могу смањити ризик од дијабетеса, а некима је препоручено да се одмах обрате свом породичном љекару због повишеног крвног притиска и нивоа шећера у крви“, поручили су из Тима за здравствене дјелатности.

Crveni krst 3

Волонтери которварошког Црвеног крста су дијелили и промотивни материјал о раду и дјеловању Црвеног крста, те продавали маркице.

Општинска организација Црвеног крста Котор Варош у континуитету спроводи ову активност ради подизања нивоа свијести грађана о очувању здравља.

Недјеља борбе против туберкулозе обиљежена је низом активности које су допринијеле подизању свијести становништва о значају борбе против туберкулозе, важности превенције и правовременог лијечења“, рекла је секретар општинске организације Црвеног крста Санела Кучук.

Crveni krst 4

Недјеља борбе против туберкулозе и осталих плућних болести свртсана је у календару активности Црвеног крста у једну од најзначајних и најстаријих кампања ове организације.