Episkop banjalučki Jefrem osveštao crkvenu salu u Vaganima


KOTOR VAROŠ, 4. NOVEMBRA – Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem osveštao je juče crkvenu salu u porti Crkve Svetog Arhangela Gavrila u kotorvaroškoj mjesnoj zajednici Vagani.

Vladika Jefrem zahvalio je svima koji su pomogli da bude sagrađena crkvena sala.

Najveća djela su ona koja služe Bogu i narodu, a ovaj objekat je sagrađen za potrebe mještana ovog kraja“, poručio je vladika Jefrem.

Vagani 1

On je, prije svečanog čina osveštanja, uz sasluženje sveštenstva služio Svetu liturgiju u prisustvu velikog broja parohijana.

Kum osveštane crkvene sale Božo Kutić ističe da je ovo jedan od najvažnijih dana za mjesnu zajednicu Vagani.

Ljudi dobre volje su dobrovoljnim sredstvima u značajnoj mjeri pomogli da objekat bude stavljen u funkciju, a posebno smo počastvovani dolaskom episkopa banjalučkog Jefrema“, naglasio je Kutić.

Vagani 5

Arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić je izrazio zadovoljstvo što je ovo bogougodno djelo privedeno kraju i što je osveštano rukom preosvećenog vladike Jefrema.

Osvećenju crkvene sale prisustvovali su načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i njegov zamjenik Mladen Trivunović, kao i brojne ličnosti iz javnog i društvenog života opštine Kotor Varoš.


Hit Counter provided by technology news