Zatvoren ljetni kamp Crvenog krsta u Tovladiću


KOTOR VAROŠ, 2. JULA – 16. Međuopštinski kamp Crvenog krsta, koji je ove godine okupio 52 učesnika iz Kotor Varoša i Čelinca, sinoć je svečano zatvoren pokaznom vježbom polaznika kurseva Prve pomoći i Realističkog prikaza povreda i oboljenja i podjelom diploma najuspješnijim učesnicima i instruktorima, koji su u protekla četiri dana sticali znanja na kursevima i radionicama.

Cilj ovogodišnjeg kampa bio je da, organizovanjem škole podmlatka i omladine Crvenog krsta, obuhvati veći broj djece – polaznika sa područja Kotor Varoša i Čelinca.

Znanja stečena u ovom kampu pomoći će mladima da još bolje rade u svojim sredinama, naročito u školskoj organizaciji Crvenog krsta, dajući doprinos ukupnom jačanju zajednice.

Dodjela diploma

Borislav Brborović, predavač diseminacije na ovom kampu, rekao je Srni da će polaznici pamtiti ovaj kamp po radionicama i kursevima, jer su stekli nova znanja o Ženevskim konvencijama, o osnivaču Međunarodnog crvenog krsta Anriju Dinanu i samoj organizaciji, ali i po druženju i prijateljstvu sa drugim kamperima.

Sekretar opštinske Organizacije Crvenog krsta Sanela Kučuk je naglasila da su, osim kurseva pružanja prve pomoći, za učesnike bile organizovane i kreativne radionice i brojna predavanja.

Profesor Slaven Filipović je kamperima održao predavanje o opasnostima u prirodi, a o zdravim i nezdravim životnim navikama i stilovima govorila je dugogodišnja volonterka Crvenog krsta i zdravstveni radnik Nataša Radivojević. Đorđe Bojić, osnivač Udruženja mladih “Heroj”, je kamperima održao predavanje o važnosti omladinskog aktivizma i djelovanja u zajednici“, poručila je Kučukova.

Pokazna vježba 2

Učesnici kampa Dušan Bilanović i Nikola Novaković kažu da je kamp organizovan na visokom novou, te da će svim polaznicima u njihovim daljim aktivnostima mnogo značiti znanja stečena iz prve pomoći, animacije, diseminacije i reproduktivnog zdravlja.

Upravnik kampa Zoran Tešić naveo je da je vrijeme poslužilo organizatore i da su realizovani svi zacrtani planovi i programi.

Pokazna vježba 1


Hit Counter provided by technology news