Izgradnja novog objekta lokalne uprave teče planiranom dinamikom


KOTOR VAROŠ, 27. JUNA – U Kotor Varošu su u toku radovi na izradi krovne konstrukcije na novoj zgradi lokalne uprave, koja će biti pokrivena sredinom jula, rečeno je u građevinskom preduzeću “Građus”, glavnom izvođaču radova na ovom objektu.

Direktor građevinskog preduzeća “Građus” Slavko Đukić rekao je da krovopokrivački radovi teku predviđenom dinamikom, a paralelno se u novom objektu rade završni radovi na izradi pregradnih zidova.

On je naveo da su nakon završetka zidarskih radova, malterisanja i izrade glazura počeli molerski i keramički radovi.

“Na vanjskom dijelu objekta završeni su svi armiračko-betonski radovi i ugradnja stolarije, a u toku su radovi na izradi termoizolacione fasade”, istakao je Đukić.

DSC00042

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je nakon održanog građevinsko-radnog sastanka sa izvođačima radova posjetio gradilište i izrazio zadovoljstvo činjenicom da se poštuje planirana dinamika i standardi gradnje.

Zadovoljni smo situacijom na gradilištu, dinamikom i kvalitetom radova. Poslije svakog dana vidljiv je napredak, a posebno u ovoj fazi kada dominiraju finalni građevinski radovi. Na gradilištu je svakodnevno više od 50 radnika koji vrijedno odrađuju svoje poslove“, naglasio je Sakan.

Kamen-temeljac za novu zgradu opštinske uprave položen je 23. septembra prošle godine i od tada teče rok od 360 dana za završetak posla.

DSC00025

Izgradnja zgrade po sistemu “ključ u ruke” koštaće 3,1 milion KM, a riječ je objektu ukupne korisne površine 2.360 metara kvadratnih koji će imati suteren, prizemlje i tri sprata.

U podrumskom dijelu objekta biće podzemne parking-garaže za potrebe lokalne samouprave, skupštinska sala sa pratećim sadržajem, prostor za arhivu, pomoćni prostor i kotlovnica.

U prizemlju objekta će biti ulazni hol, portirnica, šalter-sala i kancelarije, koje će biti smještene i na preostalim spratovima.


Hit Counter provided by technology news