Kotorvarošani pokazali humanost


KOTOR VAROŠ, 15. NOVEMBRA – U Kotor Varošu je danas organizovan humanitarni bazar za liječenje djevojčice Minje Matić iz Srbije, koja boluje od spinalne atrofije mišića.

Ovu plemenitu akciju je, u okviru kampanje Fejsbuk grupe „Normalne mame Banjaluka“, organizovala Kotorvarošanka Nikolina Knežević.

Pripremili smo razne poslastice, kolače, krofnice, mafine, igračke, knjige, cvijeće, odjeću i razne druge stvarčice. Posebno smo radosni zbog učešća dječice sa svojim radovima, koji su doprinijeli da ovaj bazar bude obogaćen plemenitošću“, istakla je Kneževićeva.

Ona je navela da su se u akciju uključila brojna kotorvaroška udruženja, pekari i druge organizacije sa svojim radovima i proizvodima.

Bazar 1

Kupovinom nekih od izloženih proizvoda po simboličnim cijenama Kotorvarošani su učinili dobro djelo i pomogli liječenje Minje Matić iz Kragujevca.

Jednogodišnja Minja Matić boluje od rijetke i izuzetno teške neuromišićne bolesti – spinalne mišićne atrofije tipa 1, za čiji je lijek potrebno 2,4 miliona dolara.

Bazar 2

Bolest je vezana za mutaciju gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje, dok ne utiče na mozak i kognitivne funkcije.


Hit Counter provided by technology news