Kotor Varoš na pragu da ponovo dobije sertifikat BFC SEE


KOTOR VAROŠ, 24. JULA – Ministar uprave u lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić je izrazila zadovoljstvo što je Kotor Varoš na pragu da ponovo dobije sertifikat BFC SEE koji dobijaju sve jedinice lokalne samouprave u Jugoistočnoj Evropi za koje se ocijeni da imaju povoljno poslovno okruženje.

Iz Ministarstva navode da trenutno osam jedinica lokalne samouprave imaju ovaj sertifikat, a njih pet je u procesu resertifikacije među kojima je i Kotor Varoš.

Ovaj projekat je namijenjen gradovima i opštinama koji imaju odgovarajuće kapacitete da privuku investicije, rade na unapređenju lokalnog razvoja i stvaraju povoljno poslovno okruženje. Cilj nam je da većina jedinica lokalne samouprave budu prepoznate kao takve“, naglasila je Jujićeva.

IMG-8b370c43d5820d80cd04c345810c5ee7-V

Jujićeva je danas tokom posjete ovoj lokalnoj zajednici razgovarala sa načelnikom Kotor Varoša Zdenkom Sakanom, a obišla je i matične službe u opštinskoj upravi Kotor Varoša.

Otvorene su brojne teme poput primjene Zakona o lokalnoj samoupravi, Zakona o službenicima i namještenicima u jedinicama lokalne samouprave i drugim oblastima koje su u nadležnosti Ministarstva, a čiji je cilj poboljšanje usluga građanima.

Pandemija nas je sve pogodila, pa tako i Kotor Varoš, ali ono što je lijepo i što me ohrabruje jeste da se Kotor Varoš kreće uzlaznom putanjom u pogledu lokalnog razvoja. Sve ovo što nas je zadesilo za nas je dodatni motiv da se oslanjamo na svoje snage i resurse, te da u skladu sa tim donosimo ispravne poslovne odluke“, rekla je Jujićeva.

IMG-98a129ee826ebcd0ec454b8007f0902c-V

Načelnik Sakan je izrazio zadovoljstvo posjetom i ukazao na probleme sa kojima se Kotor Caroš susreće usljed posljedica izazvanih virusom korona.

“Razgovarali smo o unapređenju rada opštinske uprave, ali i konstavovali da je dobro organizovana, te ćemo se potruditi da tako i nastavimo”, poručio je Sakan i dodao da opština neće obustaviti realizaciju nijednog infrastrukturnog projekta, jer je to jedan od načina izlaska iz postojeće finansijske situacije.

IMG-a7968c80c807879accc31e617dbc5ad2-V


Hit Counter provided by technology news