Котор Варош – огледан примјер привредног успјеха


КОТОР ВАРОШ, 25. ОКТОБРА – Амбасадор БиХ у Уједињеним Арапским Емиратима /УАЕ/ Зоран Милићевић разговарао је данас са начелником општине Котор Варош Далибором Вучановићем о привредним и инвестиционим потенцијалима ове локалне заједнице и могућностима пласмана производа на арапско тржиште.

DSCN5507

Милићевић је рекао да је пријатно изненађен пословним амбијентом у Котор Варошу и чињеницом да су готово сви радно способни људи запослени, што је одличан предуслов за сарадњу са потенцијалним инвеститорима из УАЕ. “У овој локалној заједници европска предузећа праве свјетске брендове, сви производи се извозе и слободно могу рећи да кључ успјеха привлачења инвеститора у Котор Варошу треба да пронађу и друге општине у БиХ”, истакао је Милићевић и напоменуо да се сви производи у обућарској и машинској индустрији раде на високом технолошком нивоу.

По његовим ријечима амбасада БиХ у УАЕ је спремна да угости све привреднике из Котор Вароша, који желе остварити сарадњу са арапским привредницима, а сајмови су идеална прилика за размјену мишљења и успостављање пословне сарадње. Начелник општине Котор Варош Далибор Вучановић рекао је да све которварошке фабрике могу задовољити високе стандарде производње и испоруке роба на свјетска тржишта, а обућарска и дрвна индустрија су области које су најразвијеније у овој локалној заједници.

Наши природни ресурси су интересантни за арапско тржиште, а ловни туризам је грана коју требамо развијати и учинити ју још привлачнијом за потенцијалне инвеститоре“, поручио је Вучановић.

Данашњем састанку је присуствовао и будући начелник општине Котор Варош Зденко Сакан, који је изразио спремност да настави континуитет развоја и привлачења страних инвестиција.

Амбасадор БиХ у УАЕ Зоран Милићевић и начелник општине Котор Варош Далибор Вучановић обишли су производне погоне фабрике обуће “Дермал”, која производи намјенску обућу интересантну за арапско тржиште.