Kotor Varoš – ogledan primjer privrednog uspjeha


KOTOR VAROŠ, 25. OKTOBRA – Ambasador BiH u Ujedinjenim Arapskim Emiratima /UAE/ Zoran Milićević razgovarao je danas sa načelnikom opštine Kotor Varoš Daliborom Vučanovićem o privrednim i investicionim potencijalima ove lokalne zajednice i mogućnostima plasmana proizvoda na arapsko tržište.

DSCN5507

Milićević je rekao da je prijatno iznenađen poslovnim ambijentom u Kotor Varošu i činjenicom da su gotovo svi radno sposobni ljudi zaposleni, što je odličan preduslov za saradnju sa potencijalnim investitorima iz UAE. “U ovoj lokalnoj zajednici evropska preduzeća prave svjetske brendove, svi proizvodi se izvoze i slobodno mogu reći da ključ uspjeha privlačenja investitora u Kotor Varošu treba da pronađu i druge opštine u BiH”, istakao je Milićević i napomenuo da se svi proizvodi u obućarskoj i mašinskoj industriji rade na visokom tehnološkom nivou.

Po njegovim riječima ambasada BiH u UAE je spremna da ugosti sve privrednike iz Kotor Varoša, koji žele ostvariti saradnju sa arapskim privrednicima, a sajmovi su idealna prilika za razmjenu mišljenja i uspostavljanje poslovne saradnje. Načelnik opštine Kotor Varoš Dalibor Vučanović rekao je da sve kotorvaroške fabrike mogu zadovoljiti visoke standarde proizvodnje i isporuke roba na svjetska tržišta, a obućarska i drvna industrija su oblasti koje su najrazvijenije u ovoj lokalnoj zajednici.

Naši prirodni resursi su interesantni za arapsko tržište, a lovni turizam je grana koju trebamo razvijati i učiniti ju još privlačnijom za potencijalne investitore“, poručio je Vučanović.

Današnjem sastanku je prisustvovao i budući načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, koji je izrazio spremnost da nastavi kontinuitet razvoja i privlačenja stranih investicija.

Ambasador BiH u UAE Zoran Milićević i načelnik opštine Kotor Varoš Dalibor Vučanović obišli su proizvodne pogone fabrike obuće “Dermal”, koja proizvodi namjensku obuću interesantnu za arapsko tržište.


Hit Counter provided by technology news