Mature da se proslave u svečanom ambijentu i bez incidenata


KOTOR VAROŠ, 17. MAJA – Najvažnije je da, za mnoge, najljepši dan osnovnog ili srednjeg obrazovanja prođe u svečanom ambijentu, slavljeničkoj atmosferi i bez incidenata, zaključeno je na današnjem sastanku komandira policije, šefa Odsjeka za inspekcijske poslove i komunalnu policiju, direktora Osnovnih škola /OŠ/ i direktora Srednjoškolskog centra /SŠC/ „Nikola Tesla“.

Komandir Policijske stanice Kotor Varoš Dragan Božičković rekao je da će policija uraditi sve kako bi preduprijedila neželjene pojave.

Jedan od ciljeva sastanka jeste i da prikupimo što više informacija vezanih za organizovanje i samu proslavu maturskih večeri. Naši zadaci su da sve protekne u najboljem redu, da ne bude nekih nemilih scena i da budemo tu prisutni kako bi mogli pomoći osoblju škola“, istakao je Božičković.

Sastanak 2

Takođe, neophodno je povesti računa o posljednjem danu njihovog školovanja, kada je uobičajeno da se spontano ili organizovano okupljaju u parkovima i drugim javnim mjestima.

Cilj ovog sastanka je bio da se usaglase obaveze kako bi ti dani protekli bezbjedno i mirno.

Stotinu maturanata OŠ „Sveti Sava“ matursko veče će proslaviti u školi 3. juna, u Maslovarama će 35 svršenih osnovaca koji su osam godina pohađali nastavu u OŠ „Petar Petrović Njegoš“ matursko veče imati 9. juna, a dan kasnije će matura biti upriličena za 8 maturanata u OŠ „Petar Kočić“ u Šipragama.

Nama je najvažnija bezbjednost djece i apelovao bih na roditelje da savjetuju svoju djecu da se lijepo i primjereno ponašaju, u skladu sa svojim obrazovanjem“, poručio je direktor OŠ „Sveti Sava“ Dušan Petrušić.

Sastanak 3

Proslava za 104 maturanta SŠC „Nikola Tesla“ je zakazana 2. juna u svečanom salonu „Sofija“.

Učesnici sastanka su apelovali na roditelje, đake, prosvjetne radnike da proslave prođu bez narušavanja javnog reda i mira i u skladu sa svim zakonskim procedurama.