Mladi Kotorvarošani učestvuju na takmičenju „Ritam Evrope“


KOTOR VAROŠ, 23. MAJA – Sofija Petrušić, Andrej Lukić, Elda Bilić i Lara Višnjić predstavljaće Kotor Varoš na ovogodišnjem dječijem muzičkom takmičenju televizijskog progama „Ritam Evrope“.

Ovi mladi Kotorvarošani su pobjednici audicije koja je održana po treći put u ovom gradu i koja je okupila dvadesetak talentovanih mladih pjevača i plesača.

Šef protokola i organizacije televizijskog programa “Ritam Evrope” Lazar Veselinović rekao je da je ovo treća godina za redom kako opština Kotor Varoš učestvuje i podržava svoju djecu i omladinu, da se talentovani u pjesmi i plesu dalje negdje profilišu kroz ovaj program.

“Ove godine ćemo imati svoje kampove u Gradišci, koji je grad domaćin i gdje će doći predstavnici 20 gradova i opština, učesnika ovogodišnjeg takmičenja iz Republike Srpske. To je rekordan broj, ranije ih je bilo 12, a to samo govori o kvalitetnom radu sa omladinom, koja želi da na ovaj nači stiče nova znanja, nove prijatelje i nova iskustva u sferama koje ih interesuju”, istakao je Veselinović.

Ritam Evrope 2

Pored promocije mladih talenata uzrasta od 12 do 21 godine , ovo takmičenje, koje nazivaju i malom “Evrovizijom”, prilika je za promociju lokalne zajednice iz koje dolaze učesnici.

Prenos takmičenja realizuje Radio televizija Republike Srpske, a domaćin događaja je grad pobjednik ovog televizijskog prenosa na prethodnom takmičenju, čiji predstavnici kao pobjednici imaju obezbijeđeno putovanje i posjetu državi čiju zemlju predstavljaju pjesmom koju izvode.

Prošlogodišnji pobjedik je ekipa iz Gradiške, koja je za nagradu osvojila putovanje u Španiju, državu čiju su pjesmu izvele na takmičenju “Ritam Evrope” u Kotor Varošu.