Наставак санације водоводне и канализационе мреже


КОТОР ВАРОШ, 25. АВГУСТА – На подручју општине Котор Варош настављена је релаизација пројекта „Санација и реконструкција градске водоводне мреже и проширење канализационе мреже“, чија је вриједност четири милиона КМ.

DSCN5290
Од тога, два милиона КМ су кредитна средства Европске инвестиционе банке, 1.400.000 КМ грант Владе Републике Српске, а 600.000 КМ је учешће општине.
Начелник општине Далибор Вучановић истиче да је неколико пута упозораво извођаче на незадовољавајући квалилет радова, о чему је упознат и надзорни орган.
Радови су обустављени прије два мјесеца након наших примједби и тек недавно смо добили чврсте гаранције надзорног одбора и извођача да ће они тећи предвиђеном динамиком“, рекао је Вучановић уз напомену да је главни циљ пројекта побољшање и унапређење система водоснабдијевања и одвода отпадних вода, те смањење губитака воде у системима.
Саобраћај је успорен у центру града јер након полагања цјевовода није адекватно санирана дионица магистралног пута кроз град и тротоари до раскрснице за насеље Котор.
Тренутно се изводе радови на постављању канализационих прикључака на објекте у горњем дијелу града.