Načelnik Sakan na obilježavanju Prešernovog dana u Kranju
Slovenija, Kranj, 08.02.2020, 08. februar 2020 Prešernov semenj v Kranju. Ljudje, zabava, ples, stojnice, spomenik, France Prešeren, Julija Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Načelnik Sakan na obilježavanju Prešernovog dana u Kranju


KOTOR VAROŠ, 10. FEBRUARA – Proteklog vikenda Kranj se vratio u prvu polovinu 19. vijeka, kada je u tom gradu živio i radio pjesnik France Prešeren, koji je Sloveniju okarakterisao sa panevropskim duhom romantičkog razdoblja.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je na poziv župana Kranja Matjaža Rakovca prisustvovao ovom kulturnom prazniku, koji se obilježava u cijeloj Sloveniji.

Cilj posjete je bio da se uspostavi bliža i dugoročna saradnja sa ciljem razvijanja i jačanja međusobnih odnosa na društvenom, ekonomskom, kulturnom, privrednom i sportskom planu“, istakao je Sakan i dodao da je imao konstruktivan razgovor sa županom Rakovcem.

IMG-cca9242d2d15d9fe0bf02596a2cb0805-V

Po riječima Sakana Kranj se kandidovao za Evropsku prestonicu kulture 2025. godine, što govori da se kulturno stvaralaštvo u ovom bratskom gradu ne odvija samo tokom Prešernovog dana, nego čitave godine.

Tokom kulturnog praznika uručene su i nagrade dobitnicima najviših opštinskih priznanja.


Hit Counter provided by technology news