Načelnik Sakan organizovao prijem za kotorvaroške šahiste


KOTOR VAROŠ, 10. AVGUSTA – Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan organizovao je prijem za članove Šahovskog kluba /ŠK/ „Kotor Varoš“, koji su na nedavno održanom takmičenju u Doboju izborili plasman u Prvu ligu Republike Srpske.

Prijemu su prisustvovali članovi šampionske ekipe Dragan Stanković, Simo Kostreš i Sergej Molčanov, koji je ujedno i predsjednik kluba.

Načelnik Sakan je istakao da je šah u Kotor Varošu dostigao jedan zavidan nivo, prvenstveno zahvaljujući vrhunskim rezultatima domaćih takmičara.

Posebno su impresivni nastupi našeg Dragana Stankovića, koji je u Neumu sa maksimalnim učinkom od devet pobjeda izborio plasman na Svjetsko prvenstvo za omladince, gdje će, vjerujem, na pravi način predstavljati lokalnu zajednicu i državnu reprezentaciju“, rekao je Sakan.

Prijem za šahiste 2

Po riječima Sakana tradicija igranja šaha u Kotor Varošu je u posljednje vrijeme doživjela preporod, što je rezultat kontinuiranog rada kluba i entuzijazma pojedinaca.

Dvadesetogodišnji Stanković će sredinom oktobra u italijanskoj Olbiji nastupiti kao član reprezentacije BiH na Svjetskom prvenstvu omladinaca, a pravo nastupa je izborio na državnom šampionatu u Neumu.

U Neumu sam bio neprikosnoven sa maksimalnih devet pobjeda, ali u Italiji me očekuju vrlo jak turnir, gdje želim ostvariti što bolji plasman u konkurenciji 80 takmičara“, naglasio je Stanković i zahvalio se načelniku Sakanu, koji će obezbijediti finansijska sredstva u iznosu od 1.000 KM za putne troškove i kotizaciju za učešće na turniru.

Predsjednik ŠK „Kotor Varoš“ Sergej Molčanov se zahvalio načelniku na prijemu i podršci koju pruža klubu, a ambicije kluba u narednom periodu su da postane stabilan prvoligaš.

Prijem za šahiste 3

Imamo kvalitetnu ekipu i plasman u najviši rang takmičenja Republike Srpske je rezultat marljivog rada svih u klubu. Svojim uspjesima dostojno predstavljamo opštinu Kotor Varoš, a uvjeren sam da će tako biti i u narednom periodu“, zaključio je Molčanov.