Начелник Сакан присуствовао обиљежавању Дана општине Параћин

Начелник Сакан присуствовао обиљежавању Дана општине Параћин


КОТОР ВАРОШ, 28. СЕПТЕМБРА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и предсједник општине Параћин Владимир Милићевић истакли су да је неопходно унаприједити економску сарадњу ове двије братске општине.

Сакан, који је у Параћину присуствовао свечаној сједници поводом Дана општине, рекао је да, осим унапређења институционалног дијалога локалних заједница и сарадње у области спорта и културе, посебну пажњу треба посветити размјени позитивних искустава двије локалне заједнице о страним инвестицијама.

IMG-e860f0563f33d4cfda3281a0f8d9ac69-V

Милићевић је рекао да ће у наредном периоду, заједно са својим сарадницима искористити све расположиве ресурсе ради унапређења сарадње привредника двије општине.

Знамо да је Котор Варош центар обућарске индустрије у Републици Српској, те да су развијена машинска и дрвопрерађивачка индустрија, а на нама је да примере добре праксе покушамо реализовати у нашој општини“, нагласио је Милићевић.

Paracin 2

Према Милићевићевим ријечима Параћин је постао једно велико градилиште, а резултати се, како каже, виде на сваком кораку.

Овом приликом уручене су овогодишње Септембарске награде и признања заслужним појединцима, удружењима и установама.