Najbolji Dragan Stanković i Sara Marić


KOTOR VAROŠ, 6. FEBRUARA – Najbolji sportista opštine Kotor Varoš u prošloj godini je član Šahovskog kluba “Kotor Varoš” Dragan Stanković, a najbolja sportistkinja džudistkinja Sara Marić, saopšteno je na 26. manifestaciji “Izbor najboljih sportista Kotor Varoša”.

Stanković je vicešampion Republike Srpske i treći u BiH u kategoriji do 18 godina, a u prošloj godini je osvojio 13 zlatnih medalja na brojnim međunarodnim turnirima, zahvaljujući čemu je došao na korak do titule FIDE majstora.

DSC_2361

Sara Marić je osvajanjem bronzane medalje na Balkanskom prvenstvu u Zvorniku ostvarila najveći uspjeh u svojoj dosadašnjoj karijeri. Šampionka je Republikie Srpske za kadetkinje u kategoriji preko 70 kilograma i vicešampionka BiH u kadetskoj, juniorskoj i konkurenciji mlađih seniorki.

Kao najbolji sportski kolektivi proglašeni su Džudo klub “Kotor Varoš” u muškoj i Odbojkaški klub “Kotor Varoš” u ženskoj konkurenciji.

DSC_2321

Najperspektivniji sportisti Kotor Varoša su karatista Milan Gajanin i džudistkinja Anja Smiljić.

Najbolji trener u prošloj godini bio je Dragan Zeljković iz Odbojkaškog kluba “Kotor Varoš”, a posebno priznanje je dodijeljeno treneru Karate kluba “Ipon” Ljubimku Kuzmiću.

Nagrađeni su i učenici osnovnih i srednjih škola koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima u okviru Malih olimpijskih igara.

DSC_2332

Nagrada za najboljeg ambasadora sporta u prošloj godini uručena je biciklisti Davoru Tubiću, a vlasnicima preduzeća “Prevoz Golub” i “Žeks turs” su uručena posebna priznanja za pruženu podršku sportskim kolektivima sa područja opštine.

Nagrade najuspješnijim sportistima uručio je načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan, koji je istakao da su sportisti i sportski radnici najbolji ambasadori ove opštine.

DSC_2340

Kotor Varoš je ponosan na svoje sportiste i sportske radnike koji su svoju opštinu predstavljali na najbolji mogući način. Kao načelnik mogu obećati da ćemo nastaviti da pružamo podršku sportistima i sportskim kolektivima kako bi im obezbijedili što bolje uslove za rad, ali i druge vidove pomoći za vrhunske i perspektivne sportiste“, rekao je Sakan.

Manifestaciju “Izbor najboljih sportista Kotor Varoša” organizovali su opštinska uprava i kotorvaroški Centar za kulturu, sport i informisanje.

DSC_2325


Hit Counter provided by technology news