Obilježena krsna slava opštine


Opštinska uprava Kotor-Varoša uspjela je da, uprkos poplavi u maju i otežanoj finansijskoj situaciji, obezbijedi nastavak razvojnog ciklusa i predviđenih ulaganja, rekao je danas načelnik opštine Dalibor Vučanović, na svečanosti povodom krsne slave opštine – Svetog apostola i jevanđeliste Luke.
Vučanović je istakao da je u Kotor-Varošu stvoren povoljan ambijenat za domaće i strane investicije, a broj zaposlenih u kotorvaroškoj privredi konstantno se povećava.

slava2

Prioritet u narednom periodu biće nam otvaranje novih radnih mjesta i izgradnja potrebne infrastrukture na kompletnom opštinskom području“, rekao je Vučanović.

Jedan od najznačajnijih projekata realizovan u ovoj godini jeste rekonstrukcija zgrade kino-sale, a počeli su i radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta. Uz realizaciju projekta “Sanacija postojeće vodovodne i izgradnja kanalizacione mreže”, kako kaže Vučanović, uslovi za život stanovnika ove opštine biće znatno poboljšani.

Povodom krsne slave opštine danas je služena liturgija u hramu Rođenja Presvete Bogorodice kojoj je prisustvovao veliki broj vjernika, nakon čega je održan slavski obred.