Obilježen Dan boraca


KOTOR VAROŠ, 14. FEBRUARA – Polaganjem cvijeća i prisluživanjem svijeća u Spomen-sobi za poginule borce, u opštini Kotor Varoš danas je obilježen Dan boraca odbrambeno-otadžbinskog rata i Dan Boračke organizacije Republike Srpske.

Cvijeće su položili predstavnici opštinske Boračke organizacije i načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.

Načelnik Sakan 1

Arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić služio je pomen za poginule borce Vojske Republike Srpske.

On je odao zahvalnost poginulim borcima, ističući da se bol i tuga porodica ne može umanjiti, ali da sjećanje na njih treba da ostane trajno.

Parastos Narić

Predsjednik opštinske Boračke organizacije Miladin Savanović izjavio je da je ovo dan sjećanja i evociranja uspomena na put kotorvaroških ratnih jedinica i saboraca koji su ugradili svoje živote u temelje Republike Srpske.

Ovo je prilika da se prisjetimo svih palih boraca iz odbrambeno-otadžbinskog rata i da otrgnemo od zaborava sve ono što su radili za nas, a to je da su dali ono najvrijednije što su imali, svoje živote. Mi to moramo da poštujemo, cijenimo, da njegujemo tradiciju iz proteklog rata i to ćemo raditi i u narednom periodu“, rekao je Savanović i dodao da je 305 boraca položilo život za odbranu Kotor Varoša.

Opštinska boračka

On je čestitao praznik i istakao da je 14. februar jedan od najznačajnijih datuma u istoriji srpskog naroda.

Savanović je naveo da Republika Srpska i opština Kotor Varoš ulažu maksimum napora da pomognu boračkim kategorijama, ali da to sigurno nije u onoj mjeri koliko zahtjeva dobijaju.

Predsjednik boračke Savanović

U odbrambeno-otadžbinskom ratu 1992-1995. godine bio je angažovan 215.671 pripadnik Vojske Republike Srpske, a njih 23.184 položila su živote za Srpsku.


Hit Counter provided by technology news