Obilježen Svjetski dan zdravlja


KOTOR VAROŠ, 7. APRILA – Opštinska organizacija Crvenog krsta Kotor Varoš organizovala je povodom Svjetskog dana zdravlja podjelu zaštitnih maski i rukavica na više punktova u centru grada.

Zbog prisustva virusa korona naši volonteri su danas koristili priliku da građanima još jednom skrenu pažnju o svim opasnostima koje donosi ova pandemija i da niko nije bezbijedan od zaraze, a pogotovo oni koji krše mjere i ponašaju se neodgovorno“, rekao je sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Kotor Varoš Borislav Brborović.

Crveni krst 1

Pored zaštitnih maski i rukavica, koje je obezbijedila opština Kotor Varoš, volonteri Crvenog krsta su dijelili sugrađanima pakovanja koja su sadržavala letak “Spriječimo širenje COVID-19”, a naglašavali su i značaj hitne i masovne imunizacije stanovništva.

U krugu kotorvaroškog Doma zdravlja postavljen je tunel za deznifekciju, koji će značajano smanjiti rizik od zaraze virusom korona.

Tunel za dezinfekciju 2

Tunel je obezbijeđen preko Društva Crvenog krsta BiH, a donacija je Ministarstva inostranih poslova Njemačke.

Svjetski dan zdravlja – 7. april ove godine posvećen je borbi protiv virusa korona, a odvija se pod sloganom “Izgradnja pravednijeg i zdravijeg svijeta”.


Hit Counter provided by technology news