Obnova kuća za 12 povratničkih porodica


KOTOR VAROŠ, 31. JULA – Ministar raseljenih osoba i izbjeglica u Vladi Federacije BiH Edin Ramić i načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan potpisali su danas ugovore sa dvanaest povratničkih porodica kojima će biti dodijeljen neophodan građevinski materijal za izgradnju i rekonstrukciju stambenih objekata.

Ministar Ramić je istakao da je ovo samo jedan u nizu projekata koji se realizuje u opštini Kotor Varoš.

Donirani građevinski materijal će poslužiti korisnicima za proširenje ili potpunu izgradnju njihovih domova. Zaprimili smo veliki broj aplikacija iz ove opštine, što ukazuje da volja za povratkom u kotorvarošku dolinu još uvijek postoji“, poručio je Ramić.

Povratnici 2

Načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan je naglasio da će se relizacijom ovog projekta značajno poboljšati uslovi života povratnika na području opštine.

Nakon što smo zajednički realizovali privredne i infrastrukturne projekte nastavili smo sa uspješnom misijom povratka raseljenih osoba, što ćemo činiti i u narednom periodu“, rekao je Sakan.

Povratnici 5

Adnan Opakić se u ime svih korisnika zahvalio na pruženoj pomoći u građevinskom materijalu.

Ova pomoć nam je od velike koristi za dogradnju naše kuće jer nas u domaćinstvu živi šest članova i da ćemo nakon proširenja kuće imati bolje uslove za stanovanje“, poručio je Opakić.

Ukupna vrijednost doniranog građevinskog materijala iznosi 148.000 KM.

Povratnici 3


Hit Counter provided by technology news