Одржана “Гастро манифестација”


КОТОР ВАРОШ, 28. АВГУСТА – У Котор Варошу је одржана Гастро манифестација и презентација ручних радова, која је окупила 12 излагача у такмичарском дијелу.

Islamska zajednica
Синоћња манифестација постала је права туристичка и привредна атракција у граду на обалама Врбање, а одржава се већ осам година.
Према оцјени жирија, најљепше уређен штанд на Гастро презентацији имала је Исламска вјерска заједница, најразноврснију понуду Римокатолички жупни уред, док је Православна црквена општина Котор Варош имала најоригиналнију етно трпезу.
Пекара “Обеликс” имала је најразноврснију пекарску понуду и најљепше уређен штанд из области угоститељства, док је прво мјесто у категорији ловачки и риболовачки котлић припало которварошком Спортско-риболовном друштву.
Начелник општине Котор Варош Далибор Вучановић уручио је признања и награде најуспјешнијим екипама и нагласио да је са на овај начин најбоље промовишу туристички потенцијали општине.
Бројни посјетиоци су могли да уживају у традиционалним јелима которварошког краја, али и да купе ручне радове и производе од ароније, која полако постаје препознатљив бренд нашег града“, истакао је Вучановић.
Он је додао да оно што је аутохтоно из Котор Вароша треба подржати и заједно са другим локалним заједницама увезати у јединствену туристичку понуду, јер све више туриста из Европе долази у Републику Српску.
Бројне посјетиоце, који су уживали у традиционалним јелима которварошког краја, у музичком дијелу програма забављао је ансамбл “Златне струне”.
“Гастро манифестација” одржана је у оквиру “Которварошког културног љета”, које су организовали Центар за културу, спорт и информисање и општина Котор Варош, у сарадњи са Министарством просвјете и културе Републике Српске.