Održan muzički festival “Trak end rol”


KOTOR VAROŠ, 4. AVGUSTA – Na Gradskom trgu u Kotor Varošu sinoć je održan četvrti muzički festival “Trak end rol”, čiji su ciljevi promocija ideja mira, tolerancije, ljubavi i jačanje omladinskog aktivizma.

Na festivalu su nastupila eminentna muzička imena iz regiona, a najveću pažnju privuklo je učešće kantautora i repera iz Srbije Marka Šelića – Marčela.

Veliki broj posjetilaca i odlična atmosfera pokazuju da je ovaj festival opravdao očekivanja nas muzičara, ali i organizatora, jer su uložili maksimum napora da ovo bude sjajna noć“, poručio je Šelić.

FQ3P1986

Tokom dana održana je i javna debata mladih sa Markom Šelićem – Marčelom, na kojoj se govorilo o idejama mira, muzičkog i umjetničkog razvoja, saradnji mladih i značaju preuzimanja odgovornosti za kulturna, politička, ekonomska i druga važna pitanja.

Predsjednik Udruženja mladih “Heroj” Đorđe Bojić je istakao da su kvalitetni izvođači napravili odličnu atmosferu i zabavu, te da su brojni Kotorvarošani i posjetioci iz susjednih opština pokazali da vole ovu vrstu muzike.

U vremenu bujanja šunda na muzičkoj i kulturnoj sceni ovakvi događaji imaju ogroman značaj kako bi ponudili kvalitetnu alternativu“, istakao je Bojić.

FQ3P1153

Pored Marčela na festivalu su još nastupili “Napeti trio”, virtuozni banjalučki rok sastav “Fjužna pruga” i oktet sastavljen od dobro poznatih muzičara iz “Rok simfonije”.

Festival je organizovalo Udruženje mladih “Heroj” iz Kotor Varoša, u saradnji sa USAID-om, CRS /Catholic Releif Services/ i “PRO-Budućnost”.

Podršku u organizaciji festivala, koji je održan u okviru Kotorvaroškog kulturnog ljeta, su pružili opština Kotor Varoš i “Centar za kulturu, sport i informisanje”.


Hit Counter provided by technology news