Osveštani i zapaljeni badnjaci u kotorvaroškim hramovima


KOTOR VAROŠ, 6. JANUARA – Osveštanje i nalaganje badnjaka u Kotor Varošu obavljeno je pred Hramom Rođenja Presvete Bogorodice nakon večernjeg bogosluženja.

Večernju liturgiju služio je arhijerejski namjesnik Milenko Narić koji je parohijanima i ljudima dobre volje poželio srećne božićne praznike, da ih proslave zajedno sa svojim porodicama i prijateljima.

Dolazak Badnjaka

U kratkoj besjedi Narić je istakao da je Božić je praznik vječne radosti.

Rođenje Gospoda Isusa Hrista kratko nazivamo Božić i tako ustvari potvrđujemo da je Bog došao da nam donese život. Svako rađanje je radost, jer se rađa novi život, a rođenje Gospoda Isusa Hrista je najveća radost, jer je Bog darivao ljudima vječni život“, naglasio je Narić.

Milenko Narić

Mještani kotorvaroškog sela Čepak ove godine bili su domaćini badnjaku, koji je u koloni prošao kroz Plane, Novo Naselje i Ripište, a potom i kroz uži centar Kotor Varoša.

Djeca su se najviše obradovala običaju pijukanja, čiji su domaćini ove godine bili Vjenčo i Dragan Popović i Dragan Madžarić, koji su obezbijedili prigodne poklone i slatkiše.

IMG-7744d834f94a61ca110952e36a4fb5af-V

Za veliki broj okupljenih vjernika pripremljeno je kuvano vino i obezbijeđen vatromet, koji su obezbijedili Milovan Đukić, Ilija Narić i Aleksandar Šelver.

Domaćini badnjaku naredne godine biće mještani kotorvaroškog Novog naselja.

IMG-371b4573d002c57830d1c2457c57e7f0-V

Večernja liturgija je služena i u ostalim hramovima na području opštine Kotor Varoš.


Hit Counter provided by technology news