Prijateljstvo Kotor Varoša i Herceg Novog je tradicija koja se nastavlja


HERCEG NOVI, 21. FEBRUARA – Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i njegov zamjenik Mladen Trivunović prisustvovali su obilježavanju 55. Praznika Mimoze u Herceg Novom.

Tom prilikom Sakan je istakao da je prijateljstvo Herceg Novog i Kotor Varoša tradicija koja se poštuje i nastavlja da njeguje.

Prijateljski odnosi sa opštinom Herceg Novi vidljivi su na planu unapređenja institucionalnog dijaloga sa ciljem podizanja nivoa saradnje lokalnih uprava, kao i turističkih potencijala i razmjene iskustava na tom planu“, rekao je Sakan.

Delegacija 1

Svečanoj večeri delegacija bratskih opština i rukovodstva opštine Herceg Novi prisustvovali su predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić, potpredsjednici opštine Herceg Novi Mirko Mustur i Miloš Konjević i predsjednik Skupštine Ivan Otović.

Predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić izrazio je zadovoljstvo što se bratski odnosi sa opštinom Kotor Varoš učvršćuju na obostrano zadovoljstvo, jer je to opština koja ima konkretnu viziju zapošljavanja, što je osnovni uslov njenog razvoja.

Kotor Varoš je sredina koja treba da bude primjer mnogim opštinama u Crnoj Gori kada je u pitanju zapošljavanje i vizija razvoja, i sa ponosom mogu reći da ćemo u narednom periodu intezivirati našu saradnju“, naglasio je Katić.

1

Otvarajući tradicionalnu cvjetnu svetkovinu predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić istakao je da Praznik mimoze znači radost, jača prijateljstva i stvara nova, prkosi zimi i najavljuje proljeće, donosi zabavu i slavi život.