Projekat rekonstrukcije vrtića vrijedan 351.000 KM


KOTOR VAROŠ, 15. NOVEMBRA – U okviru programa zeleni ekononmski razvoj, koji implementira UNDP, u Kotor Varošu je u toku rekonstrukcija dječijeg vrtića „Larisa Šugić“, a ukupna vrijednost projekta je 351.000 KM.

U okviru projekta planirano je da se sruši montažnio dio vrtića i izgradi novi, a kompletan objekat se utopljava uz postavljanje novog krova i fasade.

Obilazak gradilišta 1

Gradilište su danas obišli načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i njegov zamjenik Mladen Trivunović, koji su izrazili zadovoljstvo dinamikom radova i činjenicom da će uslovi boravka u vrtiću biti znatno poboljšani.

Veoma je važno unaprijediti kapacitete predškolskih ustanova, a rekonstrukcijom dječijeg vrtića riješiće se višegodišnji problem sa kojim se susreću zaposleni, mališani i njihovi roditelji. Naš cilj, osnovni cilj i zadatak je da svojim najmlađim sugrađanima, stanovnicima naše opštine obezbjedimo što bolje uslove za život. Cilj nam je da naša djeca u narednom periodu uživaju i provode vrijeme u jednom od najuređenijih vrtića u okruženju“, istakao je Sakan.

Sredstvima Evropske unije će, pored ove vrijedne investicije, u narednom periodu opremiti kuhinja i zamijeniti podovi, nakon čega će ova obrazovna ustanova biti jedna od najmodernijih u okruženju.

Obilazak gradilišta 4

Iz ove ustanove su saopštili da će zbog navedenih radova vrtić biti zatvoren u periodu od 22. novembra do 5. decembra, a čim se stvore uslovi za bezbijedan boravak djece roditelji će o tome biti obaviješteni.