Služena božićna liturgija

Služena božićna liturgija


KOTOR VAROŠ, 7. JANUARA – Treba voljeti i one koji nas ne vole, jer je u tome tajna mira i ljubavi Božije i tajna pobjede, poručio je arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić, koji je jutros služio božićnu liturgiju U Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Kotor Varošu.

Danas ispraćamo božićni post u koji se ulazi smireno i skromno da bismo na dostojanstven način dočekali najradosniji hrišćanski praznik“, istakao je Narić u obraćanju vjernicima.

Liturgija 1

On je uputio božićnu čestitku parohijanima i ljudima dobre volje, poželjevši da praznik proslave sa porodicom i prijateljima u sreći, zdravlju i veselju uz tradicionalni pozdrav “Mir Božiji – Hristos se rodi”.

Božićnoj liturgiji prisustvovao je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan koji je čestitao sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i sugrađanima najradosniji hrišćanski praznik – Božić.

Liturgija

Božić je prilika da se okupimo u toplini porodičnog doma, ispunjeni radošću rođenjem Isusa Hrista, ljubavlju prema bližnjima i nadom za bolju sutrašnjicu“, poručio je Sakan.

Božićne liturgije služene su i u hramovima u Vrbanjcima, Obodniku, Maslovarama, Grabovici i Šipragama.

Milenko Narić


Hit Counter provided by technology news