Služen parastos srpskim borcima iz Obodnika


KOTOR VAROŠ, 21. JULA – Služenjem parastosa i polaganjem cvijeća na Spomen-obilježju u kotorvaroškoj mjesnoj zajednici Obodnik odata je pošta za 16 poginulih boraca Vojske Republike Srpske.

Parastos

Parastos je služio paroh maslovarski Željko Popović, koji je rekao da se danas sjećamo vremena i ljudi koji su najviše dali za odbranu slobode srpskog naroda i teritorije Republike Srpske.

Prošle godine je završena izgradnja spomenika onima koji su dali svoje živote za Republiku Srpsku, za mir i slobodu. Ujedno, ovaj spomenik će budućim pokoljenjima svjedočiti o ljudima koji su za našu slobodu dali živote”, rekao je Popović.

Načelnik Zdenko Sakan

Vijence na Spomen-obilježje poginulim borcima iz mjesne zajednice Obodnik položili su načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i delegacija opštinske Boračke organizacije.

Predsjednik opštinske Boračke organizacije Miladin Savanović je naveo da su na Spomen-obilježju u Obodniku upisana imena 16 boraca, koji su svoje živote dali za Republiku Srpsku.

Mi sve ove godine istrajavamo u namjeri da očuvamo sjećanje i odamo počast našim poginulim saborcima, koji su se hrabro borili na ratištima. Svjesni smo da se našim herojima nikada ne možemo odužiti, ali uvijek možemo zapaliti svijeće, položiti cvijeće, evocirati uspomene na našu braću, očeve, sinove“, istakao je Savanović.

Miladin Savanović