Стамбене јединице за повратничке породице

Стамбене јединице за повратничке породице


КОТОР ВАРОШ, 31. АВГУСТА – Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш потписао је данас уговоре за изградњу осам стамбених јединица у оквиру Пројекта реконструкције стамбеног фонда (Саудијски развојни програм-САФ) са корисницима из Котор Вароша.

Potpisivanje

Потписани су уговори са осам повратничких породица хрватске националности, којима ће кроз овај пројекат бити ријешено стамбено питање. Министар Чордаш очекује да ће изградња стамбених објеката бити готова до почетка наредне године.

Захваљујући одличној сарадњи са начелником Вучановићем успјели смо убрзати реализацију овог пројекта вриједног 233.000 КМ, а све у циљу да се ријеши проблем повратничке популације“, истакао је Чордаш.

Потпису уговора је поред министра Чордаша и представника повратничких породица присуствовао и начелник општине Котор Варош Далибор Вучановић, који је нагласио да је ресорно министарство у посљедњих неколико година уложило око 4,5 милиона КМ у ову локалну заједницу.

Наша је обавеза да учествујемо у изради документације и техничкој подршци, али и да пратимо реализацију свих пројеката на подручју општине“, рекао је Вучановић и додао да је Министарство за избјеглице и расељена лица РС урадило највише по питању повратка и изградње инфраструктуре која је значајна за све грађане Котор Вароша.

Представници повратничких породица нису крили задовољство што ће након дужег времена ријешити стамбени проблем.

Ја сам охрабрен ријечима министра Чордаша и очекујем да ћу се веома брзо уселити у своју нову кућу. Општини Котор Варош се захваљујем на досадашњој коректности и сарадњи“, рекао је Јосип Зеба, повратник из села Соколине.

Општина Котор Варош ће, у сарадњи са Министарством за избјеглице и расељена лица РС, и у наредном периоду наставити са активностима на реализацији приоритетних пројеката, који ће допринијети квалитенијем животу повратника али и свих становника општине Котор Варош.