Stvoriti uslove za izgradnju Društvenog doma u Jakotini

Stvoriti uslove za izgradnju Društvenog doma u Jakotini


KOTOR VAROŠ, 6. FEBRUARA – Generalni konzul Hrvatske u Banjaluci Zoran Piličić danas je u Kotor Varošu razgovarao sa načelnikom opštine Zdenkom Sakanom o stvaranju uslova za izgradnju Društvenog doma u naselju Jakotina i unapređenju dobre saradnje.

Piličić je istakao da se izgradnjom Društvenog doma stvaraju uslovi za češća okupljanja raseljenih Hrvata, ali i onih koji su se u potpunosti vratili na svoja ognjišta na području opštine Kotor Varoš.

Načelnik Sakan je obećao pomoć oko rješavanja prostorno-planske dokumentacije kako bi na proljeće mogli da krenemo u realizaciju ovog projekta, koji će mnogo značiti za Hrvate ovog kraja, ali i da izvršimo sanaciju puta prema naselju Jakotina“, naglasio je Piličić.

IMG-0263e0ef5177db32c8c58bc1f9d3e6a9-V

On je izrazio zadovoljstvo što je na području opštine Kotor Varoš u protekle dvije godine uloženo 2.600.000 KM zahvaljujući programu Regionalnog stambenog zbrinjavanja izbjeglih i raseljenih lica i Projektu rekonstrukcije stambenog fonda.

Nastojaćemo da realizujemo nove projekte za povratnike i interno raseljene ljude svih nacionalnosti jer je Kotor Varoš opština sa najmanjom stopom nezaposlenosti i kao takva je privlačna za život“, poručio je Piličić i dodao da će kao rođeni Kotorvarošanin nastojati da unaprijedi svaki vid saradnje sa opštinom.

IMG-bf9f410a65a7c29803e219cf19aca116-V

Načelnik opštine Sakan naglasio je da je saradnja sa predstavnicima hrvatskog naroda na visokom nivou i da je neophodno zajedničkim snagama rješavati životne probleme.

Nastojimo stvarati jednake uslove za kvalitetan društveni život na cijelom gradskom području, tako da je naša obaveza da pružimo pomoć u izgradnji ovakvog tipa društvene infrastrukture, čime ćemo dodatno podstaći građane na još veću participaciju u društvenim procesima“, rekao je Sakan.

On je izrazio nadu da će dosadašnja uspješna saradnja sa Konzulatom Hrvatske u Banjaluci biti nastavljena i zajedničkim naporima poboljšana.

IMG-eb7c44a782a992eda67a2ef8a10b35f3-V

Načelnik opštine Velika Vlado Boban, koji je takođe prisustvovao današnjem sastanku, najavio je saradnju sa opštinom Kotor Varoš oko mogućih zajedničkih projekata prema pretpristupnim fondovima, prije svega u rješavanju putne infrastrukture.


Hit Counter provided by technology news