Testirani radnici vrtića negativni na virus korona


KOTOR VAROŠ, 24. JUNA – Nakon obavještenja da je jedna vaspitačica u vrtiću pozitivna na korona virus testirani su bliski kontakti vaspitačice i svi nalazi su negativni.

Pomenuta vaspitačica je zadnji put bila u ustanovi 15. juna pa je preporuka Instituta za javno zdravlje Republike Srpske i Higijensko-epidemiološke službe /HES/ Doma zdravlja Kotor Varoš da djeca i vaspitači iz te grupe ne dolaze u vrtić ovu sedmicu i da miruju, kako bi se pratilo njihovo zdravstveno stanje.

Iz HES-a Doma zdravlja će kontaktirati roditelje djece koja su boravila u grupi kako bi pratili njihovo zdravstveno stanje, a mi ćemo nastaviti rad uz primjenu mjera koje je propisao Institut za javno zdravlje Srpske“, rekao je direktor vrtića Mladen Tepić.

Dezinfekcija vrtića 2

U skladu sa ovim mjerama sve posjete vrtiću su zabranjene, osigurano je da što manji broj osoba ulazi u ustanovu a djecu roditelji predaju na ulazu u objekat poštujući distancu.

Djeci se na ulazu mjeri temperatura i peru ruke, a roditelji koji dovode djecu svojom izjavom garantuju da niko od članova porodice nije pod zdravstvenim nadzorom i izolaciji, te da ne postoji sumnja na infekciju ili potvrđena infekcija virusa korona.

Pošto je ovo već četvrta sedmica kako vrtić radi, i s obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju, pozivam roditelje na maksimalnu odgovornost te da svaku promjenu u zdravstvenom stanju djeteta ili članova porodice prijave vaspitaču, kako bi zaštitili zdravlje svih koji borave u ustanovi“, naglasio je Tepić.

Vrtić je sinoć dezinfikovan u saradnji sa Teritorijalnom vatrogasnom jedinicom Kotor Varoš, a trenutno u vrtiću boravi 42 djece.


Hit Counter provided by technology news