Uklonjeno šiblje i rastinje na lokalitetu „Park prirode“


KOTOR VAROŠ, 8. FEBRUARA – Radnici Opštinske uprave Kotor Varoš i Teritorijalne vatrogasne jedinice danas su u zajedničkoj akciji uklonili šiblje i rastinje na lokalitetu kupališta Brana, gdje se realizuje zajednički projekat opštine Kotor Varoš i UNDP-a „Park prirode“.

5

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, koji je bio inicijator današnje akcije, je rekao da je, nakon što su uspješno okončani radovi na izgradnji i asfaltiranju staze na šetalištu „Brana“ u dužini od 170 metara i izgradnji stepeništa, bilo neophodno staviti u funkciju prostor koji je bio zapušten.

Prostor na kojem se realizuje ovaj projekat bio je zapušten, ali u saradnji sa UNDP-om uspjeli smo da rijeku Vrbanju približimo našim mještanima i dodatnim sadržajima ćemo obogatiti prostor na kupalištu „Brana“, istakao je Sakan i dodao da je ovo jedna u nizu akcija čišćenja i uređenja prostora, koje će se realizovati do početka ljetne sezone.

6

Prema njegovim riječima, uređenjem staza i kupališta učinjeni su prvi koraci, ali je neophodno dodatno napraviti sadržaje i urediti prostore u kojima bi građani i građanke mogli boraviti, zbog čega je izgradnja „Parka prirode“ kod kupališta „Brana“ izuzetno važan projekat.

3